Za strokovnjake

Krovni inštitut za psihosocialno pomoč in svetovanje nudi podporo študentom in diplomantom psihosocialne pomoči ter svetovanja in ostali zainteresirani strokovni javnosti, ki si želi pridobiti ali okrepiti znanja ter veščine z omenjenega strokovnega področja. Lahko se odločite za super/intervizije, mentorstvo, različna aktualna izobraževanja ali za sodelovanje v ekipi naših svetovalcev.

za-strokovnjake-naslovna
izobraževanja

Izobraževanja
Predavanja in delavnice so namenjene širjenju znanja, spoznavanju novih metod dela, izmenjavi izkušenj ter povezovanju strokovnjakov. Raznolika izobraževanja bogatijo zakladnico znanj in veščin za uspešno delo s klienti.

intervizije-in-supervizije

Intervizije in supervizije
Podpora svetovalcem za konstruktivno soočanje s stresnimi situacijami, iskanje rešitev za težave ter izboljševanje dela s klienti. Intervizije in supervizije potekajo v individualni, triadni in skupinski obliki.

mentorstvo

Mentorstvo
Pomoč svetovalcem začetnikom za lažje soočanje z izzivi, značilnimi za začetek opravljanja dela s klienti. Podpora mentorja prinaša novo znanje, krepi samozaupanje in je v pomoč pri oblikovanju profesionalne identitete svetovalca.

Izobraževanja

Delo na področju psihosocialne pomoči in svetovanja od izvajalca zahteva vseživljenjsko pridobivanje novih znanj in veščin za učinkovito delo s klienti. Redno izobraževanje strokovnjaka je neprekinjen proces odkrivanja in raziskovanja različnih tem ter profesionalne rasti. Pomaga pri širjenju znanja, krepitvi potrebnih veščin, razvoju sposobnosti reševanja kompleksnih problemov in kritičnega razmišljanja. Predavanja in delavnice so tudi dragocena priložnost za izmenjavo izkušenj ter medsebojno povezovanje strokovnjakov. Raznolika izobraževanja pripomorejo k večji strokovni samozavesti, predstavljajo pomembno referenco in vodijo k uspešnejšemu delu s klienti.

Ne pozabimo: v znanju je moč!

Intervizije in supervizije

Intervizije in supervizije so nepogrešljiv element kakovostnega dela s klienti. So podpora, da se lahko konstruktivno soočamo s stresnimi situacijami in da z iskanjem rešitev za težave ohranjamo zmožnost za učenje ter kakovostno delo s klienti. Študentom psihosocialnega svetovanja inter/supervizije predstavljajo dodatno podporo izobraževalnemu procesu in lažjo vključitev v trg dela po zaključenem študiju. Že delujočim psihosocialnim svetovalcem pa nudijo podporo in pomoč pri nadaljnji osebni ter profesionalni rasti ob nemalokrat zelo zahtevnem delu s klienti.

Inter/supervizije se izvajajo v treh oblikah:

Cene za inter/supervizije najdete v ceniku

Mentorstvo

Podpora mentorja prinaša novo znanje, krepi samozaupanje in je v pomoč pri oblikovanju profesionalne identitete svetovalca. Mentorstvo se izvaja na dva načina:

Mentorstvo je idealna podpora študentom psihosocialnega svetovanja, ki si želijo svojo poklicno pot pričeti kar se da dobro pripravljeni. Obenem je tudi dobrodošla pomoč svetovalcem začetnikom.

Cene za mentorstvo najdete v ceniku

Za več informacij in prijave na inter/supervizije ali dogovor o mentorstvu nam lahko pišete na: info@kips.si. Število mest za skupinsko inter/supervizijo je omejeno.

SODELUJTE Z NAMI

Ste diplomant/ka psihosocialne pomoči z dodatnimi znanji ali magister/ica psihosocialnega svetovanja in bi želeli postati del naše ekipe?

POSTANITE DEL EKIPE KIPS-OVIH SVETOVALCEV

Izkoristite priložnosti, ki jih nudi sodelovanje!

Ne oklevajte in nam pišite na MAIL. Z veseljem vam bomo poslali informacije o možnostih sodelovanja v naši ekipi!
Vabljeni, da se nam pridružite, če čutite željo po profesionalnem razvoju, medsebojni podpori in povezovanju.

Ste študent/ka ali diplomant/ka s področja psihosocialne pomoči ali svetovanja? Še nimate pogojev za sodelovanje v ekipi KIPS-ovih svetovalcev, a bi vseeno želeli uživati v splošnih ugodnostih, ki so vam na voljo?

Gradnja prepoznavnosti, tudi že v času študija

S svojimi prispevki (v obliki predavanj, delavnic, člankov, sodelovanja pri podkastih idr.) lahko prispevate k osveščanju širše javnosti o skrbi za duševno zdravje in dobro počutje ter pomagate pomoči potrebnim. Obenem pridobite neprecenljive izkušnje in poskrbite za svojo prepoznavnost, tudi že v času študija.

Osebna izkušnja vključenosti v svetovalni proces

Osebna izkušnja z lastno vključenostjo v svetovalni proces – v vlogi klienta – je nujna za kakovostno delo v psihosocialni pomoči in svetovanju. Dalj časa trajajoča osebna izkušnja omogoča razumevanje doživljanj, odnosov z drugimi in reakcij posameznika, je podpora pri reševanju osebnih težav, ki bi lahko kvarno vplivale na strokovnjakovo delo s klienti. Obenem je osebna izkušnja idealna priložnost za spoznavanje procesa dela in izkušanje podpornega svetovalnega odnosa na lastni koži.

Za osebno izkušnjo psihosocialnega svetovanja so vam na voljo izkušeni KIPS-ovi svetovalci. Obravnave lahko potekajo tudi online. Za izbiro strokovnjaka in naročanje kliknite tukaj.

SPLOŠNA PONUDBA SODELOVANJA Z NAMI
V želji podpreti vaš profesionalni razvoj smo pripravili splošno ponudbo sodelovanja z nami, ki vključuje: 

Cena letne pristopnine je 50 eur. Študentom je participacija na voljo z 10 % popustom. Za pristop nam pošljite izpolnjeno pristopno izjavo.

CERTIFIKAT KAKOVOSTI

Psihosocialnim svetovalcem omogočamo pridobitev certifikata kakovosti ob izpolnjevanju naslednjih pogojev:

Certifikat se izda za obdobje 1 leta in se ob izpolnjevanju pogojev lahko podaljša. Za pridobitev certifikata mora kandidat na naslov KIPS-a poslati potrdila o opravljenem izobraževanju in dokazilo o vključitvi v inter/supervizijski proces. Slednje ni potrebno, če je inter/supervizant vključen v inter/supervizijo v okviru KIPS-a. 

Strokovni svet KIPS bo o podelitvi certifikata svetovalcu odločil v roku 1 meseca od prejema prošnje s potrebnimi dokazili.

Cena: 150 €/leto (posebne ugodnosti za pridobitev certifikata so na voljo svetovalcem KIPS).

Za več informacij in oddajo prošnje za podelitev certifikata se obrnite na nas na elektronski naslov: info@kips.si.

JASNA ETIČNA VODILA ZA DELO NAJVIŠJE KAKOVOSTI

Psihosocialna pomoč in svetovanje močno vplivata na življenje ljudi, kar izvajalcem prinaša veliko odgovornost, ki pa je ni mogoče opredeliti le z zakoni in predpisi. Verjamemo, da je samo najvišje dobro dovolj dobro za posameznika, ki išče pomoč v stiski, zato strokovnjaki in edukanti s področja psihosocialne pomoči in svetovanja spoštujemo etična vodila, zapisana v Kodeksu etike v psihosocialnem svetovanju Slovenije. Seznam zagovornikov etičnega delovanja v psihosocialnem svetovanju najdete tukaj. 

V kodeksu zapisana načela spodbujajo k etičnemu ravnanju, so v pomoč pri oblikovanju stališč in vrednot, pri odločanju ter argumentiranju sprejetih odločitev, obenem pa omogočajo etično refleksijo dela s klienti. Etični kodeks je temelj za razvijanje odgovorne drže v odnosu do klienta, poklicnih kolegov, širše družbe ter ob raziskovalnem delu. 

Seznam zagovornikov etičnega delovanja v psihosocialnem svetovanju najdete tukaj.

Elektronsko verzijo kodeksa najdete tukaj.

Kodeks etike je vodilo vsakega dobrega psihosocialnega svetovalca in pomemben del vsake psihosocialne svetovalnice.

kodeks-etike

Želite svoj izvod Kodeksa etike v psihosocialnem svetovanju Slovenije?

Za naročanje izdelka nam na elektronski naslov pošljite naslednje podatke: ime in priimek, naslov (ulica, hišna številka, poštna številka in kraj), telefonska številka ter potrebna količina izvodov. Po prejemu vašega sporočila vam bomo poslali ponudbo s podatki za plačilo. V 48-ih urah po prejetju vašega plačila (med delovniki) vam bomo izdelek poslali na vaš naslov. Kodeks bo poslan priporočeno.

Cena kodeksa znaša 10 eur (poštnina je vključena v ceno).

Z nakupom izdelka boste vpisani v seznam zagovornikov etičnega delovanja v psihosocialnem svetovanju. 

ŽELITE PREJEMATI NAŠE E-NOVICE ZA STROKOVNO JAVNOST?

Če želite prejemati aktualna obvestila o naših aktivnostih za strokovno javnost, izpolnite spodnji obrazec.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Polja, označena z zvezdico so obvezna. 

S klikom na gumb POTRDITEV jamčite za resničnost podatkov in soglašate, da KIPS posredovane osebne podatke zbira ter obdeluje z namenom pošiljanja e-novic za strokovno javnost. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na elektronskem naslovu info@kips.si.